Annons
X
Annons
X

Bloggstjärna utan vänner

Nellie Berntsson är framgångsrik ryttare och en stor profil i sociala medier. Hon berättar om sin uppväxt som inte alltid varit lätt.

Nellie slutade nian i våras och har nu tagit ett sabbatsår för att fokusera helt på sitt jobb och på ridningen. Här tillsammans med juniorreportrarna Celia och Jack.
Nellie slutade nian i våras och har nu tagit ett sabbatsår för att fokusera helt på sitt jobb och på ridningen. Här tillsammans med juniorreportrarna Celia och Jack. Foto: Carl Bredberg

Nellie började blogga när hon var nio år. Hon hade äldre kompisar som bloggade, tyckte det verkade roligt och efter lite tjat fick hon starta sin egen blogg.

–  Till slut gick mina föräldrar med på det, mot att de fick tillgång till mina inloggningsupp­gifter. Då kunde de hålla koll på mina inlägg och kommentarer, berättar Nellie.

Efter ett tag började hon få fler läsare, och när hon var med i tv-programmet ”Ponnyakuten” som tolvåring fick hon sitt stora ­genombrott.

Annons
X

I dag driver hon sin blogg, Youtube-kanal och Instagram samtidigt som hon är aktuell med sin andra bok ”Jag är Nellie”. I den beskriver hon ett tonårsliv som inte alltid är enkelt, trots att det utåt sett verkar vara perfekt. Genom att berätta om saker hon tagit sig igenom vill hon inspirera unga killar och tjejer att våga gå sin egen väg. Hennes liv handlar också mycket om hästar, hon fick sin första ponny som åttaåring. Nu rider hon på elitnivå och målet är att vara med i EM i hästhoppning nästa sommar.

Celia: Vad är det viktigaste i ditt liv?

–  Min familj kommer alltid på plats nummer ett. De är väldigt viktiga för mig. Efter det är det mitt jobb, och hästarna. För mig är det också viktigt att alltid vara nära mig själv. Ingen ska tala om för mig vad jag ska göra eller hur jag ska se ut, säger Nellie.

Att tro på sig själv, och lita på att man själv är bra – oavsett vad andra säger – är det viktigaste rådet Nellie vill ge sina unga följare. Foto: Carl Bredberg

Jack: Tycker du att skolan var jobbig?

–  Ja, skolan var en väldigt jobbig tid för mig. Det var väldigt mycket mobbning och elakheter. Jag bytte skola tre gånger på grund av det. I våras gick jag ut nian, jag läste det sista året på distans för att kunna jobba samtidigt. Men när jag tänker tillbaka på skolan och hur det var så får jag fortfarande fruktansvärd ångest. Skolan tog inte mobbningen på allvar, och det gör mig väldigt ledsen.

Celia: Du har blivit utsatt för väldigt mycket näthat. Vad tycker du man ska göra om man själv, eller en kompis, blir utsatt för det?

– Mina föräldrar har varit väldigt närvarande. De har varit sådana där jobbiga föräldrar som pratat med rektorn och andra barns föräldrar. Så försök att prata och berätta hemma. Kan du inte prata med dina föräldrar, prata med någon annan vuxen som du har förtroende för.

Jack: Någon gång har du sagt att du inte har så många ­vänner. Hur är det i dag?

– Det stämmer. Jag har inte så många vänner. Jag är väldigt nära min familj och har mycket saker i mitt liv som tar mycket tid. Jag tror att många var avundsjuka på det jag gjorde och att jag syntes mycket när jag växte upp. Det var konstigt när jag satt i Nyhetsmorgon ena ­dagen, och nästa dag i klassrummet. När jag inte har så mycket att göra kan jag sakna att ha någon att ringa till och umgås med på var­dagarna. Såklart att det är bra att ha vänner.

Annons
Annons
X

Nellie slutade nian i våras och har nu tagit ett sabbatsår för att fokusera helt på sitt jobb och på ridningen. Här tillsammans med juniorreportrarna Celia och Jack.

Foto: Carl Bredberg Bild 1 av 2

Att tro på sig själv, och lita på att man själv är bra – oavsett vad andra säger – är det viktigaste rådet Nellie vill ge sina unga följare.

Foto: Carl Bredberg Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X