Annons
X
Annons
X

Bloggar ni för att rädda julskinkan?

Margareta Thorgren, kommunikationsdirektör på Scan, drog igår igång Scans nya blogg, bara några dagar efter avslöjandet om de vanvårdade grisarna. Bloggen ska handla om mat, kött, chark och inte minst djuromsorg.

–Nej, den här bloggen har varit bestämd sedan länge. Vi vill ha en transparent och öppen dialog med dem som är intresserade av mat-, klimat- och naturligtvis även djuromsorgsfrågor. Det är viktigt att använda sig av sociala medier i kommunikationen med konsumenterna. Men det första blogginlägget handlar faktiskt om min syn på vanvårdade grisar. Det finns ett stort behov av att nu få relevant information om djurhantering.

Hur ska ni vända opinionen efter grisskandalen?

–Just nu har vi givetvis en stor uppförsbacke för att återskapa förtroendet, men samtidigt vet vi att merparten av våra leverantörer och att den svenska bonden jobbar med god djuromsorg.

Annons
X

Hur vet ni att bönderna sköter sig?

–Vi har statliga veterinärer som är anställda av Livsmedelsverket. Dessa rapporterar direkt in till Länsstyrelsen om det upptäcks att någonting inte står rätt till. Men självfallet ökar vi kontrollerna nu för att ytterligare säkerställa att inga sjuka eller vanvårdade djur passerar.

Är ni rädda för att folk tänker strunta i julskinkan?

–Jag tror att de här bilderna och det som har hänt finns med i‑bakhuvudet och säkert kan få effekt på hur man konsumerar griskött ett tag framåt.

Hur viktig är julen för Scan?

–Det är en väldigt viktig säsong för oss. 30 procent av vår försäljning sker under december.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X