X
Annons
X

Blogg som lockbete

För att framtida studenter ska få en inblick i vad man gör på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) har man låtit studenter blogga om sina projekt. Personerna bakom bloggen som får flest läsare kan vinna upp till 125 000 kronor.

Vad gör en ingenjör? När KTH ställde frågan till folk ute på stan hade de flesta ingen aning, en dam svarade: ”tittar i sina papper och gör helt onödiga prylar som inte går att använda”, en annan sa att de ”meckar med en massa teknik och sånt”. Den som kanske kommer närmast är personen som säger att ingenjörerna ”klurar ut”.

För att fler ska få inblick i vad studenterna på utbildningen faktiskt sysslar med byggde man en community på KTH:s hemsida där studenterna får blogga om sina projekt. Projekten ingår i en tävling som heter KTH på Insidan. De fyra bloggarna som gått vidare i tävlingen har fått 50000 kronor var, sedan får den blogg som fått flest läsare under en månad 25000 kronor till. Sammanlagt kan man alltså vinna 125000 kronor, om man har flest läsare under hela tiden som tävlingen pågår.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X