Blodsband

MIN HELG | SYSTRARNA ZACHRISSON Lykke Li är den lugna och eftertänksamma och Zara den spralliga – men systrarna har blivit allt mer lika med åren. Med New York som hållpunkt ser de sig själva som karriärister och satsar allt på det de älskar att göra.

Under strecket
Publicerad
CHRIS MALUSZYNSKI
Foto: CHRIS MALUSZYNSKI
Annons

Roebling Tea Room i Williamsburg, Brooklyn, är skumt upplyst i vintersolens sista timmar. Det är söndag eftermiddag och ovanligt tidigt för Zara Zachrisson att ha avslutat dagens jobb som assistent åt stajlisten Alastair McKimm. Så har hon också besök av lillasyster Lykke, som kom från Washington DC för några timmar sen och spelar på ett utsålt Webster Hall nästa kväll i en ständigt pågående USA-turné. Om några timmar ska de hem till Zara på Lower East Side och laga söndagmiddag för vänner och bekanta.

New York har blivit en hållpunkt i både Zara och Lykkes liv, fast helt utan den andres försorg. Det var hit Lykke kom som 19-åring för att förverkliga en barndomsdröm, sprungen ur jazzromantik och rockbiografier, lära sig om livet och spela på open mic-scener. Tre år senare har hon hunnit vara här i flera omgångar och är ett större namn för var gång hon kommer.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons