Annons

Blockgränsen går rakt över deras köksbord

Politiken tar stor plats i Charlotta och Patrik Anderssons liv. De är aktiva politiker med flera förtroendeuppdrag i både Norrköpings kommun och landstinget. Och även hemma vid köksbordet och i TV-soffan är politiken ett självklart samtalsämne för Charlotta som är vänsterpartist och Patrik som är moderat.

Publicerad

– Ja, fast vi har nog slutat med att försöka övertyga och övertala varandra varje dag. Det går inte ändå och med tiden har vi väl upptäckt att det faktiskt är roligare att vi tycker annorlunda. Det är väldigt sällan som vi grälar om politiken, då är man nog oftast på dåligt humör för något annat egentligen, berättar Charlotta Andersson.

Det politiska intresset vaknade för ungefär 20 år sedan hos båda två och de har mer än tio år som mycket aktiva politiker i Norrköping. Några år har de även haft politiken som yrke. Det röda Norrköping har styrts av Socialdemokraterna sedan den allmänna rösträtten infördes förutom åren 1991-94. Nu leds kommunen av en rödgrön koalition. Samtidigt har både Charlotta och Patrik trappat ner en del - tre småbarn går förstås före.

Annons
Annons
Annons