Annons

Blockad mot Gaza måste hävas

HJÄLPSÄNDNING. Vi är övertygade om att alla människor har rätt till ett anständigt liv. Därför tar vi det ansvar som regeringar har försummat och bistår Gazas befolkning, skriver religionsprofessorn Mattias Gardell från ett av fartygen på väg till Gaza.

Publicerad

I dag när solen gått upp över östra Medelhavet närmar sig Frihetsflottan Gazas territorialvatten. Fartygskonvojen består av åtta fartyg, varav fyra lastfartyg som bär med sig avsaltningsanläggningar, byggnadsmaterial, generatorer, sjukvårdsutrustning och en kanariefågel, skänkt av en sjuårig turkisk flicka som ville att den skulle släppas fri i Gaza.

Ett av lastfartygen är Sofia, köpt för insamlade medel av den svenska gräsrotsrörelsen Ship to Gaza tillsammans med en grekisk syskonorganisation med samma namn. Tolv svenska medborgare finns ombord på flottan, liksom medborgare från ett femtiotal länder, inklusive Israel. Här finns kristna, judar och muslimer, socialister, liberaler och borgerliga från varje befolkad kontinent, förenad i en regnbågskoalition av världsmedborgare som tagit Förenta nationernas förklaring om de mänskliga rättigheterna på allvar.

Foto: REUTERS Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons