Annons

Blick för samtid design

Det är dovt och ljust, stramt och mjukt. Här och där någon överraskning. För Kadi Harjak är lekfullhet en viktig ingrediens när hon inreder.

Under strecket
Publicerad

Golvnära är möblerna i hela lägenheten, som Patricia Urquiolas soffa och glasbordet från Fontana Arte, bägge ståendes på den luddiga mattan Carpet Reloaded. I bakgrunden allmogebyrån som maken Torbjörn Månsson ärvt av sin morfar.

Foto: KARIN GRIPBild 1 av 13

Johann Sebastian Hänels fotografi på mannen som tänkt sig att bada får Kadi på gott humör. ”Jag hade ett kort med motivet och blev alltid så full i skratt när jag tittade på det att jag bestämde mig för att kontakta fotografen och be om att få köpa originalfotot.”

Bild 2 av 13
Foto: KARIN GRIPBild 3 av 13

Porslin placeras tillgängligt i sideboarden bredvid matbordet.

Foto: KARIN GRIPBild 4 av 13

Majestätiska Weimaranerna Mina och Indy på en sittpuff av Donna Wilson.

Foto: KARIN GRIPBild 5 av 13
Foto: KARIN GRIPBild 6 av 13
Foto: KARIN GRIPBild 7 av 13

Den låga sängen har ingen gavel. Sänglinne från Society. Sänglamporna kommer från Artemide och taklampan är handgjord.

Foto: KARIN GRIPBild 8 av 13
Foto: KARIN GRIPBild 9 av 13

På det gamla skrivbordet av Willy Van der Meeren står 50-talslampan Tripod av Serge Mouille och en keramikvas av Berndt Friberg. Den rosa stolen heter Showtime och är gjord av Jaime Hayon för BD Barcelona.

Foto: KARIN GRIPBild 10 av 13

I förgrunden Piet Hein Eeks blanklackade bord av spillträ. På sideboardet från Cecchini står lampan Cesta av Santa & Cole och en av Eka Acostas skulpturer, liksom tavlan Krokus av Agneta Pihlström.

Foto: KARIN GRIPBild 11 av 13

Kadi Harjak bor med sin familj, maken Torbjörn Månsson, dottern Lisa samt hundarna Mina och Indy i en 173 kvadratmeter stor lägenhet i Vasastan. Kadi som äger och driver NK inredning förklarar sin inredningsstil som sober med lekfulla inslag.

Foto: KARIN GRIPBild 12 av 13
Foto: KARIN GRIPBild 13 av 13

Lugn råder i Cityvåningen. Det är utmejslat och stilfullt. Plötsligt tornar en jättelik röd myrslok i metallnät upp sig. Och i en hall står ett rött Kinaskåp som inte riktigt passar in – men ändå gör det.

– Om allt matchade skulle jag bli tokig. Perfekta hem ger inget utrymme att göra fel. Jag gillar det som är lekfullt. Om man inte kan slappna av i ett hem blir det inte trivsamt, säger Kadi Harjak.

Annons
Annons
Annons