Annons

”Bli tråkigare – och njut mer av livet”

Bella Linde, journalist och författare, vill göra upp med digital stress, tillgänglighetskrav och livsstilshets.
Bella Linde, journalist och författare, vill göra upp med digital stress, tillgänglighetskrav och livsstilshets. Foto: Allis Nettréus

Digital detox i all ära, men du behöver faktiskt inte slänga bort din smarta telefon för att må bättre. Lev lagom – både i verkliga livet och på nätet – och öva på att glo istället. Det menar Bella Linde, aktuell med boken ”Odla ditt lagomliv”.

Under strecket
Publicerad

Grönsakslandet kan vara vila för Bella Linde själv. ”En morot växer alltid i en morots takt, det går inte att skynda på. Under tiden går jag där och gallrar och får en stund att tänka. Jag behöver inte prestera.”

Foto: Allis Nettréus

”Vi behöver påminnas om att det går att spjärna emot de där kraven på effektivitet, perfektion och tillgänglighet”, säger Bella Linde.

Foto: Allis Nettréus

Perfekta vitlökar, stora och i tjocka flätor, började i juli fylla journalisten och författaren Bella Lindes Facebook-flöde. Hennes egen vitlöksskörd var dålig i år, lökarna var i jämförelse med ”alla andras” både små och fula.

– Jag fick verkligen ångest över det, jag tänkte att jag var en dålig vitlöksodlare och en dålig människa. Jag vet ju att ingen annan tänker så om mig, och det låter ju löjligt, men jag fick ändå lite panik. Dessutom blir det mindre roligt att odla när det känns så, säger Bella Linde.

Annons
Annons
Annons