”Blev mobbad utomlands – hur kan jag gå vidare?”

Brevskrivaren var tio år när hon lämnade Sverige. 24 år senare svider såren än.
Brevskrivaren var tio år när hon lämnade Sverige. 24 år senare svider såren än. Foto: TT

Trots att hon fyllt 34 präglas hon fortfarande av åren som mobbad i barndomen. Hon flyr tillställningar och är alltid på sin vakt. ”Hur gå jag vidare?” Jenny Jägerfeld svarar.

Under strecket
Publicerad
Jenny Jägerfeld.

Jenny Jägerfeld.

Annons

Fråga: Jag läste din artikel om elakhet och började tänka på min tid i skolan. Mina erfarenheter påverkar mig fortfarande trots att jag har fyllt 34. Min familj lämnade en trygg tillvaro i Sverige och flyttade utomlands på grund av min pappas jobb när jag var tio år gammal. I Sverige hade jag gott om vänner och någon att leka med varje dag.

På min nya skola i det nya landet hamnade jag lägst i rang. Jag kunde inte språket och var väl därför en enkel måltavla för flickorna i klassen. Dessutom är jag nog lite för känslig för mitt eget bästa. Jag var lämplig att reta och utesluta. Jag gick med samma människor fram till gymnasiet och det blev därför många ensamma raster, inga inbjudningar till fester och många gympa­lektioner där jag blev vald sist. Det hände att jag blev knuffad, inlåst i salar, folk reste sig när jag satte mig vid ett bord. Jag skämdes så över min situation och vågade inte berätta för mina föräldrar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons