Blåvitt hoppas på försäsongseffekt

IFK Göteborg är i serieledning i allsvenskan. Men i torsdagens Europa League-kval väntar tuffare motstånd – portugisiska Belenenses på bortaplan. – Det är väl första gången vi kan slå ur underläge sedan vi mötte Dynamo Moskva i februari. Annars känns det inte som att vi har gjort det någon gång under säsongen, säger IFK-tränaren Jörgen Lennartsson till GP.

TT
Publicerad
Annons

Läget inför den första matchen i Europa Leagues tredje kvalomgång kunde ha varit bättre. Det var en serieledare ur form som flög till Portugal på onsdagen. Tre raka kryss i seriespelet följdes på söndagen upp av 0–1 mot bottenlaget Falkenberg. Och hur Blåvitt ska klara sig utan sin danske skyttekung Lasse Vibe, som i förra veckan skrev på för engelska andradivisionslaget Brentford, återstår att se.

Efter avancemanget uttryckte Jörgen Lennartsson förhoppningar om att utnyttja det faktum att Belenenses, sexa i portugisiska ligan den gångna säsongen, är inne i slutskedet av försäsongsträningen. Första ligamatchen för säsongen spelas först i mitten av augusti.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons