Annons

Blandad USA-statisitk

Försäljningen av nya enfamiljshus sjönk samtidigt som orderingången på varaktiga varor föll mer än väntat för oktober. Men det kom även in positiv statistik från USA i dag. Enligt handelsdepartement handlar de amerikanska hushållen mer i oktober jämfört med månaden före och det så kallade Michigan-index lyfte i november.

Under strecket
Publicerad

Försäljningen av nybyggda villor föll med 8,1 procent till 283 000 i årstakt i oktober, visar statistik från USA:s handelsdepartement under onsdagseftermiddagen. Analytiker hade dock räknat med en ökning med 1,6 procent och en årstakt på 312 000 enheter i oktober.

I september låg försäljningsvolymen i årstakt på 308 000.

Även orderingången på varaktiga varor föll med 3,3 procent i oktober, vilket var en betydligt djupare nedgång än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med en oförändrad nivå i oktober.

Samtidigt steg hushållens utgifter med 0,4 procent jämfört med månaden före. Ökningen var marginellt lägre än vad analytiker hade räknat med men ändå ett positivt besked.

I september ökade utgifterna med 0,3 procent enligt reviderade siffror. Tidigare hade ökningen den månaden beräknats till 0,2 procent.

Hushållens inkomster steg med 0,5 procent i oktober, mot väntade 0,4 procent. I september var inkomsterna oförändrade.

Under eftermiddagen publicerade även Thomson Reuters och University of Michigan det så kallade Michigan-index, som visar stämningen bland de amerikanska konsumenterna. I november steg USA-konsumenternas förtroende till 71,6 i november från 67,7 i oktober, vilket är den högsta nivån sedan i juni. Snittprognosen bland analytiker för november månad var på 69,5.

TT Stockholm

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons