Annons

Blågröna: Så ska fler få rätt vård

Det behövs fler bemannade vårdplatser för att patienter inte ska fastna på akuten, en utmaning som är prioriterad för regionens sjukhus, skriver debattörerna.
Det behövs fler bemannade vårdplatser för att patienter inte ska fastna på akuten, en utmaning som är prioriterad för regionens sjukhus, skriver debattörerna. Foto: Lars Pehrson

Stora strukturförändringar krävs i den svenska sjukvården för att fler ska få den vård de behöver i rätt tid. I Stockholm har vi gått före med dessa förändringar, skriver företrädare för styret i Region Stockholm.

Under strecket
Publicerad

På senare tid har situationen inom akutsjukvården i Stockholm fått mycket uppmärksamhet. Den blågröna koalitionen tar både det allvarliga läget, och det stora engagemang som finns hos vårdens medarbetare, på största allvar. Inget är eller får vara viktigare än att patienter får säker vård, i tid.

Det är bra att väntetiderna på våra akutmottagningar uppmärksammas, eftersom de sätter fingret på behovet av förändring. För att fler ska få den vård de behöver i rätt tid krävs stora strukturförändringar av den svenska sjukvården. Flera tunga statliga utredare, liksom regeringen, har själva konstaterat att sjukvården behöver ställas om från en sjukhustung vårdorganisation till att lägga större tyngdpunkt på en trygg och nära vård – vårdcentraler, specialistvård, geriatrik (specialiserad äldresjukvård) och andra vårdformer.

Annons
Annons
Annons