Annons

”Blågröna handfallna när Kry tar över allt mer”

Jonas Lindberg, sjukvårdspolitisk talesperson för Vänsterpartiet i Region Stockholm.
Jonas Lindberg, sjukvårdspolitisk talesperson för Vänsterpartiet i Region Stockholm. Foto: Pressbild

Den blågröna majoriteten bör för en gångs skull visa att det är politiken som styr vården, inte de privata vårdgivarna. Stoppa försäljningen av 1177 till Kry, skriver Jonas Lindberg (V).

Under strecket
Publicerad

Vänsterpartiet ser med stor oro på utvecklingen av sjukvården i Region Stockholm. Att Kry tar över 1177 skapar ekonomiska intressen att slussa patienterna vidare till Krys egna nätläkare. Kry äger flera fysiska vårdcentraler i regionens välbärgade områden och tar nu ytterligare steg för att monopolisera vården i Stockholm. 1177 är ingången till sjukvården och måste därför vara en del av regionens egen struktur. En sådan vital del av regionens sjukvård ska inte outsourcas till externa leverantörer.

Den blågröna majoriteten har hittills inte visat någon som helst vilja att faktisk ta ansvar för eller styra regionens sjukvård. Det som de privata vårdbolagen pekar på, får de i regel köpa upp och göra vinst på. Därför förvånar det oss i Vänsterpartiet inte att de i dag är beredda att låta Kry, ett privat vårdbolag med vinstintresse, köpa upp Medhelps dotterbolag Vårdtjänster. Kortfattat ska 1177, den rådgivande sjukvårdsinstansen, säljas till ett högst opålitligt privat vårdbolag.

Annons
Annons
Annons