X
Annons
X
Recension

Level II Blackstreet - Level II

Amerikansk r&b har inte riktigt samma status i Sverige som den har i hemlandet. Följaktligen är det nog så att ”No Diggety” är den enda låt folk här förknippar Blackstreet med. Men ”Level II” är Teddy Riley och hans kompisars fjärde platta.
Riley är ju en storfräsare i sammanhang som dessa, även om det fräser mindre om Teddy nu än för tio-tolv år sedan. Men man kan inte ta ifrån honom att han kan sin sak. På ”Level II” har han återförenats med Chauncey Hannibal, Mark Middleton och Eric Williams. Så här har vi alltså samma gäng som gjorde ”Another level”, från 1996, till en gigantisk framgång.

Delvis lyckas Riley och kompani i sin ambition att göra fräsch r&b. Det är mestadels lugna, sugande sängkammarlåtar om varierande nivåer av kärlek och sex. Men Teddy Riley är, som jag ser det, allra bäst när han hetsar upp tempot en smula och låter Blackstreet bli skönt funky. När han plockar in killar som Mr. Cheeks och Mystikal blir det t o m riktigt svettigt.
”Don‘t touch”, ”She‘s hot”, ”Deep”, ”Friend of mine” och ”Wizzy wow” är topparna på en förhållandevis jämn, men kanske inte alltid genomspännande skiva.
Lyssna även på: Guy: The Future. Stefan Malmqvist

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X