SvD Perfect Guide

”Bjuder Greta Thunberg på hemodlade linser”

Tillsammans med maken Gustav driver Marie Mandelmann jordbruket Djupadal på Österlen, ger ut kokböcker och syns i TV4-programmet ”Mandelmanns gård”.
Tillsammans med maken Gustav driver Marie Mandelmann jordbruket Djupadal på Österlen, ger ut kokböcker och syns i TV4-programmet ”Mandelmanns gård”. Foto: Johan Nilsson/TT

Tv-profilen Marie Mandelmann hyllar matstaden Malmö, minns en jul i Reggio Emilia och lever gärna på ost.

Text: Mari Janson - 19 februari 2021
Annons

Vilken Stockholmskrog besöker du oftast?
– Sist vi var i Stockholm besökte vi Hantverket. Det var toppen, jag gillar när folk lägger ner kärlek i maten. Eftersom jag inte bor i Stockholm har jag inte förmånen att prova alla goda matställen där uppe.

Vilken är ditt livs mest minnesvärda måltid?
– När vi var i en bergsby i Reggio Emilia för två år sedan. Vi fastnade på ett litet gårdshotell strax före jul där vi blev matade med god mat från morgon till kväll. Det var tryffel och en massa annat gott. Vi insåg att vi inte skulle hinna hem till jul, så vi stannade kvar. Vi var de enda gästerna på hela hotellet och firade jul med ägarfamiljen som bodde där. Det var fantastiskt.