Annons

Björnattackerad man biten av haj

20-årige Dylan McWilliams från Colorado bets av en haj då han surfade utanför Kauai på Hawaii. Arkivbild.
20-årige Dylan McWilliams från Colorado bets av en haj då han surfade utanför Kauai på Hawaii. Arkivbild. Foto: David Royal/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Dylan McWilliams gillar att vara ute i naturen på fritiden. Men det verkar inte som om naturen är speciellt förtjust i honom. Förra sommaren var 20-åringen från Colorado i USA och campade i närområdet då en svartbjörn tidigt på morgonen tyckte att den unge mannen sovit tillräckligt länge. Björnen greppade tag i McWilliams huvud, som kontrade med att peta den närgångna allätaren i ögonen. Efter en stunds osämja kunde McWilliams undkomma utan fysiskt bestående men.

Ett knappt år senare bestämde sig McWilliams för att åka till Hawaii och surfa. Det dröjde dock inte länge förrän naturens känslor för honom gjorde sig påminda på nytt, rapporterar lokala Hawaii News Now. 20-åringen paddlade på sin bräda då han kände hur något högg till i benet. Han såg sig om och vattnet var rött. Hajen som bitit till lämnade ett avtryck i McWilliams högra vad, men han kunde ta sig säkert in till land och få vård.

Annons
Annons
Annons