Björkman i final

Tionde finalen i karriären och den första på drygt två och ett halvt år. Visst håller Jonas Björkman fortfarande även i singel. I dag kan han ta Sveriges fjärde ATP-titel för året.

Under strecket
Publicerad
Annons

Fler än en har räknat ut den 33-årige smålänningen och de flesta har trott att hans sista år på touren skulle handla uteslutande om att utöka samlingen av dubbeltitlar.
Även om det nu visar sig att antagandet varit förhastat har det ändå inte varit grundlöst. Senast Jonas spelade final var februari 2003 då han i Marseille föll mot Roger Federer och eftersom det är ytterst sällsynt att spelare som passerat 30-årsstrecket når några större framgångar syntes Jonas tid förbi.

Björkmans framgång i Ho Chi Minh-staden - Vietnams ATP-turnering som i år spelas för första gången - kommer mycket överraskande och sättet han tagit sig till dagens final mot tjecken Radek Stepanek är imponerande.
Jonas Björkman hade fram till lördagens semifinal mot argentinske världssexan Mariano Puerta bara tappat 19 game och han krossade årets Parisfinalist (6-1, 6-0) som var slutkörd efter tre tuffa femsetare varav vilka de två senaste gick till tiebreak i skiljeset.

Annons
Annons
Annons