Annons

Björkman fruktar hettan

Jonas Björkman fruktar värmen i US Open. - Under de senaste åren har jag haft problem med värmen och luftfuktigheten här, säger Jonas som häromveckan däckades i Montreal.

Under strecket
Publicerad

31-årige Jonas Björkman är inte bara äldst utan med sin 40:e plats även bäst rankad av de svenska tennisproffsen. Han är också en av tourens mest vältränade spelare, van vid tuffa program eftersom han spelar både singel och dubbel. Men just under höstens hardcourtsäsong har Jonas ibland svårt att få krafterna att räcka till. Det märktes redan för några veckor sedan då han kvalade till Montreal. - Jag tog helt slut i kvalfinalen och mådde inte alls bra. Han vet inte riktigt varför. - Fram till för några år sedan hade jag inga problem att spela i värme och jag kan inte förklara varför jag fått det. Men han hoppas få svar under US Open. - Jag har fått kontakt med en amerikansk professor som är expert på just sånt här och han ska göra en del tester på mig, säger Jonas som inte tvingades till någon kraftmätning i första omgången.

- Det är inte ofta man får en så här enkel match, säger Jonas efter 3-0 mot italienaren Filippo Volandri. Nu väntar paraguayanen Ramon Delgado som svarade för herrturneringens första stora skräll då han betvingade nionde-seedade fransmannen Sebastien Grosjean. - Det är jag tacksam för. Delgado spelade visserligen enormt bra men det är klart att jag har större respekt för Grosjean, säger Jonas som hoppas att han snart ska ha anpassat sig till de tuffa förhållandena i årets sista Grand Slam-turnering där temperaturen under helgens kval låg runt 35 grader. - Men enligt prognoserna ska det bli mycket behagligare än så resten av veckan, säger Jonas som fick sällskap till andra omgången av Andreas Vinciguerra medan framtidshoppen Robin Söderling och Joachim ”Pim-Pim” Johansson försvann direkt. Fotnot: Thomas Enqvist och Magnus Norman spelar sina första matcher i dag.

Annons
Annons
Annons