Björklunds sågning visar att han gjort sitt

Ordningsivern i dagens utbildningssystem har trängt tillbaka kreativiteten och nyfikenheten. Senaste exemplet var när Jan Björklund kritiserade läsplattor häromdagen. Moderaterna bör ha som utgångspunkt att det blir en moderat utbildningsminister efter valet 2014, skriver Caroline Högström och Rasmus Törnblom, Muf.

Under strecket
Publicerad

Direkt fientlighet mot moderna inslag och arbetsverktyg är fel väg in i framtiden, skriver unga moderater som är kritiska till Jan Björklund.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Annons

Moderaternas framgångar med jobben får inte stiga oss åt huvudet. Vår ambition måste vara att kunna företräda alla människor i alla olika livssituationer. I dag har vi lämnat walk-over i utbildningspolitiken. När Moderata Ungdomsförbundet är ute och pratar med studenter så möts vi ofta höjda ögonbryn och förvåning. Har Moderaterna en egen utbildningspolitik? Vårt svar tvingas bli det berömda politikersvaret, nja.

Jo, vi har idéer, men vår idédebatt om skolan förs alltför sällan. Nästa steg i vår förnyelse måste därför handla om utbildningspolitiken. Den förnyelsen måste präglas av självkritik och nytänkande. Ordningsivern i dagens utbildningssystem har trängt tillbaka kreativiteten och nyfikenheten. Det senaste exemplet är utbildningsministerns framtidsförnekande av förslag att elever ska ha möjlighet att använda läsplattor som komplement i undervisningen.

Annons
Annons
Annons