Annons

Björkhagen fick post en gång i veckan

fler brevproblem Många läsare har deltagit i SvD Näringslivs webbundersökning om bristerna i postutdelningen i Stockholm. Ett av problemområdena är Björkhagen i södra delen av staden. De boende fick finna sig i att få post en gång i veckan och en dag hoppade en av Postens chaufförer in som brevbärare.

Under strecket
Publicerad

Efter SvD Näringslivs artikel om István Zsiga i södra Stockholm som bara får post tre dagar i veckan hörde många läsare av sig med synpunkter på Posten. En vanlig invändning var att István Zsiga inte är ensam, något som bekräftas av SvD Näringslivs webbundersökning. De drygt 650 läsarna som deltog i undersökningen uppger att Posten inte når ut till dem varje vardag. Det vanligaste är att brevbäraren kommer tre gånger i veckan. Av de 650 bor cirka 500 i Stockholmstrakten. I 27 postnummerområden i Stockholm har tre eller fler läsare rapporterat problem (se kartan).

Ett postnummerområde som sticker ut är 121 53 i Björkhagen i södra Stockholm. Där har tolv läsare rapporterat problem. I Björkhagen ligger en miljövänlig så kallad ekoby. I början av mars upptäckte de boende att Posten bara kom cirka en gång i veckan, men de är luttrade. För ett halvår sedan hände i princip samma sak. Då började de boende i ekobyn att använda en mejllista för att hålla reda på vilka dagar brevbäraren kom.

Annons
Annons
Annons