Annons

Bittert slut för Söderling

Förra året fick han sitt genombrott i US Open. I år tog det slut redan i första omgången för Robin Söderling. Taylor Dent, USA, vann med 3–1 i set, 7–6 (7–1), 6–3, 3–6, 6–4.

Under strecket
Publicerad

Söderling fick ta den långa vägen via kval in i US Open. Desto snabbare gick det i huvudturneringen, på drygt två timmar var Grand slam-turneringen över för honom.
Och efteråt kunde han bara skylla på en sak.
Sig själv.
– Jag servade alldeles för dåligt, hade alldeles för mycket dubbelfel. Det är för dåligt när jag lyckades bryta honom bara fyra gånger, sade Söderling.

För Taylor Dents spel handlar om allt eller inget, framförallt i serven. Han blandar och ger, i matchen mot Söderling blev det 19 ess men också 15 dubbelfel.
Det gav Söderling chanser men då krävdes också att han själv kunde hålla ordning på sitt eget spel.
Det gjorde han inte.
I tiebreak i första set bröt han visserligen Dent omedelbart men fortsättningen blev en mardröm. Amerikanen tog sju raka poäng till seger 7–1.
– Jag har ingen förklaring till varför serven fungerade så dåligt. Jag kände det redan från början men det brukar alltid släppa efter ett tag.
Det såg det också ut att göra när Söderling tog hem tredje set, men i fjärde hamnade han snabbt i knipa, underläge 1–3. När sedan Dent lyckades bryta fram till 5–3 behövdes det en Houdini för att ta sig ur den situationen.

Annons
Annons
Annons