Recension

Absinth Bar & BistroBistro med konstnärssjäl

Under strecket
Publicerad
Annons

Man kan inte klaga på bistrokänslan. Det är allmänt småputtrigt, stolarna är av gammal hederlig Cattelin-typ, pappersdukar på borden, väggarna har rätt gul ton och är belamrade med konstverk av varierande kvalitet, den ena franska dängan efter den andra strömmar ut ur högtalarna.
Ägarduon Peter Englund och Fredrik Nystrand i köket har nu utökats till en kvartett med Mattias Jonsteg och David Pettersson i matsalen. Dessa båda herrar adderar inte bara ordning och reda utan bidrar i högsta grad till en trevlig krogkväll. De presenterar vad vi äter och dricker på ett föredömligt enkelt sätt utan att krångla till det.
Att det är herrar som står för fiolerna i både kök och matsal råder det ingen tvekan om. Här är det manligt så det förslår.

Det är klassiskt franskt och svenskt
som gäller på tallrikarna och det är inga mannekängportioner som landar framför en precis. Nu har en av de fyra varit på Korsika och låtit sig inspireras av det korsikanska köket, vilket bland annat resulterat i en vinbräserad hare med glaserad morot, palsternacka, kastanjer och kokt potatis. Inte är det direkt någon skönhetsupplevelse även om rätten är vällagad och den rosastekta filébiten var mör och god. I rustikaste och bastantaste laget tycker nog många.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons