Birgitta Dahl ställer sig bakom MP:s krav att stänga kärnkraftsreaktorer

Den förre detta energiministern Birgitta Dahl ställer sig bakom Miljöpartiets krav på att stänga två kärnkraftsreaktorer under nästa mandatperiod om det blir en rödgrön regering.

Under strecket
Publicerad
Birgitta Dahl.

Birgitta Dahl.

Foto: TT
Annons

S-veteranen Birgitta Dahl minglar i kväll på Socialdemokraternas valvaka tillsammans med sin make Enn Kokk, också en av partiets trotjänare. Hon tycker att Stefan Löfven under första delen av valrörelsen har svävat på målet när det gäller kärnkraftens framtid.

Partiet har ett beslut om att fasa ut kärnkraften, men utan att riskera industrins konkurrenskraft. Som IF Metalls ordförande tog Stefan Löfven tydlig ställning för att bevara kärnkraften och det är något som har märkts under valrörelsen, menar Birgitta Dahl. 
– Jag respekterar hans privata uppfattning, men hans uppgift är att företräda partiets ståndpunkt med all kraft. Det har han gjort den sista veckan. 
Birgitta Dahl är tydlig med att S-ledaren måste ”rätta och packa sig” efter partilinjen något som hon tycker att han har gjort under senare delen av valrörelsen. 
Den förra detta energiministern som drev på för att Socialdemokraterna skulle säga ja till en avveckling ställer sig bakom Miljöpartiets linje i en eventuell kommande regeringsförhandling. Två reaktorer bör stängas under den kommande mandatperioden, förklarar hon. 
– Det är klart att vi borde göra det. Det är inte svårt. Det går utan problem.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons