”Det ska inte gå att misslyckas med en charkbricka”

Före bion funkar Babs kök och bar men SvD Krogguiden rekommenderar inte en helkväll på den klassiska biokrogen. Visst serveras några bra rätter, medan annat som kommer från köket lämnar en del övrigt att önska.

Under strecket
Publicerad
Foto: Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Höst och vinter känns som rätt årstider för Babs kök och bar, restaurangen som delar lokal med kvartersbiografen Zita mitt på Birger Jarlsgatan. Den rätt trånga lokalen stänger omvärld och dagsljus ute. Man har ett drygt tjog sittplatser, och lika många barstolar för ett snabbt glas vin innan filmen börjar. Det är mer murrigt än fräscht, mer mysigt än stilrent.

Servicen är vänlig och uppmärksam, med dryckestips och lagom med småprat – något de små borden, med mer kafé- än restaurangkänsla, också bäddar för. Det är svårt att hitta den röda tråden i menyn, men en del är hyggligt gott – annat inte lika. Årstiderna verkar inte spela så stor roll här. På Babs serveras influgen sparris till det mesta också när det snöar, och vårkyckling – förhoppningsvis inte överbliven från den gångna säsongen.

Annons
Annons
Annons