Annons
X
Annons
X

bin Ladins dotter: Usama tillfångatogs och dödades sedan

En högt uppsatt pakistansk underrättelseofficer uppger att en av Usama bin Ladins döttrar såg sin far dödas av amerikanska styrkor. Hon ska ha berättat i förhör att Usama bin Ladin först tillfångatogs och sedan dödades. Det uppger källor till NBC News och tv-kanalen Al Arabiya.

Fler och fler detaljer om Usama bin Ladins död avslöjas. I de första uttalandena från Vita huset sades att insatsstyrkan hade mött motstånd och att bin Ladin dödades under eldstrid. Vita husets bekräftade sedan att bin Ladin var obeväpnad, men att personer runt honom var beväpnade och sköt mot soldaterna.

Nu uppger källor till
NBC News och
nyhetskanalen Al Arabiya att terroristledaren Usama bin Ladin först skulle ha tillfångatagits levande av de amerikanska styrkorna för att sedan ha skjutits ihjäl inför sin familj.

Det ska Usama bin Ladins dotter, runt 12-13 år, ha berättat i förhör till pakistansk underrättelsetjänst. Enligt samma källor var det även samma dotter som var en av dem som bekräftade att det var Usama bin Ladin som dödades av amerikanska styrkor i söndags.

Annons
X

Dottern fanns, tillsammans med omkring 20 andra personer, i det hus i Abbottabad som stormades av amerikanska elitsoldater natten till måndagen.

Om uppgifterna stämmer motsäger det Vita husets uppgifter om att Usama bin Ladin gjorde motstånd.

FN:s människorättskommissarie Navi Pillay har begärt mer information om räden mot Usama bin Ladin och hur terrorledaren dödades. FN har understrykt vikten av att operationen var laglig.

Det finns obekräftade amerikanska uppgifter att ordern var att döda snarare än gripa bin Ladin.

Vita huset har inte kommenterat uppgifterna från Usama bin Ladins dotter.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X