Biluthyrningsjätte söker konkursskydd Autoliv räknar med att växa mer i Asien

Under strecket
Publicerad
Annons

En domstol får därmed ansvaret för bolagets affärer. I ett pressmeddelande hänvisar Budget till nedgången i turism- och reseindustrin, i synnerhet efter terrorattackerna den 11 september förra året. Bolaget väntas gå i konkurs, men säger sig ha säkrat 750 miljoner dollar i lån för att betala nya bilar samt 100 miljoner dollar för att hålla igång verksamheten medan företaget rekonstrueras.
Enligt ansökan om konkursskydd har Budget 4,05 miljarder dollar i tillgångar och 4,33 miljarder i skulder.
Enligt Budgets Internetplats finns företaget representerat i 120 länder världen över.
Autoliv räknar med en stark tillväxt för bolaget i Asien i år. Det säger Autolivs vd Lars Westerberg, med anledning av bildeltillverkaren Delphis positiva utsikter för den asiatiska marknaden.

– Hela Asien går bra: Malaysia, Thailand, Japan, Kina och Korea. Vi räknar med att vi ska växa ordentligt i hela Asien i år, säger Lars Westerberg, men vill inte uttala sig om försäljningstillväxten väntas bli högre under det andra halvåret
än under det första.
Delphi ökade försäljningen i Kina med 30 procent under 2001 och räknar med en uppgång i samma storlek i år.
Autoliv har nyligen börjat tillverka krockkuddar i Kina, och Lars Westerberg räknar med att den marknaden ska öka rejält.
Under första halvåret i år ökade Delphi sin orderingång i Korea med 40 procent, där Autoliv för närvarande bygger en ny fabrik för krockkuddar och säkerhetsbälten som ska invigas under det tredje kvartalet. Autolivs bedömning om att nå en försäljning på 150 miljoner dollar i Korea år 2004 kvarstår. direkt

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons