Annons
X
Annons
X

Billström (M) vill minska invandringen

Moderaternas utspel om att utreda en förändring av invandringspolitiken kritiseras hårt från de övriga allianspartierna. En intervju med migrationsminister Tobias Billström (M) i SVT:s Agenda utlöste på söndagskvällen också en tuff debatt på Twitter. Han anklagas för att kopiera SD:s politik.

Tobias Billström ska leda den moderata arbetsgruppen för integrations- och migrationspolitik. Den ska både på kort och lång sikt se över dagens invandringspolitik i syfte att minska invandringen och möjligheterna att få asyl i Sverige.

– Vi ser att det finns utrymme för en diskussion om hur vi kan påverka volymerna av dem som kommer till Sverige och samtidigt värna asylrätten, sade Billström i Agenda.

Han menade att det är stor skillnad att integrera 1 000 personer mot att integrera 10 000 personer. Billström påpekade också att väljarna är väldigt tydliga, att de vill ha en förändring när det gäller invandringen.

Annons
X

Billström förnekade flera gånger att utspelet hade något att göra med Sverigedemokraternas framgångar i opinionen.

– Om vi skulle forma vår politik efter opinionen för andra partier vore vi illa ute, sade han.

MUF har rasat mot Moderaternas utspel liksom företrädare från de övriga allianspartierna. Och från Sverigedemokraterna kom beskyllningar om plagiat.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  SD:s pressekreterare Linus Bylund gick hårt åt Billström på Twitter.

  – Enda invändningen jag har mot att nya M blir nya SD är att jag tycker det rimligen borde föregås av villkorslös och svulstig ursäkt, sade han.

  Populära quizar om politik

  Känner du igen Stockholmspolitikerna? quiz.svd.se Har du koll på politikermode? quiz.svd.se Politikernas grodor – vilka minns du? quiz.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X