Annons
X
Annons
X

Billström gör skillnaden mellan M och FP tydlig

Migrationsminister Tobias Billström (M).
Migrationsminister Tobias Billström (M). Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX

BRÄNNPUNKT | PAPPERSLÖSA

Tobias Billström bekräftade i dagarna sin inställning till papperslösa flyktingar. Det är även fortsättningsvis en hårdare och inhumanare linje mot de som behöver humanitet mest. Samtidigt kan vi känna oss trygga i att Folkpartiet i både uttalande och i det nyligen presenterade partiprogramsförslaget valt en helt annan och generösare riktning. Billström företräder inte den politik som regeringen kom överens om tillsammans med Miljöpartiet, möjligen företräder Billström en moderat migrationspolitik.

Den överenskommelse regeringen gjorde med Miljöpartiet var ett välkommet steg mot en human och generös migrationspolitik. Överenskommelsen har effektivt arbetat bort Sverigedemokraterna från inflytande i över migrationsfrågor i riksdagen. Det är därför beklämmande att den undermineras i regeringen.

Det blir allt mer uppenbart att Billström och Moderaterna inte bara motarbetar överenskommelsen, Billström delar överhuvudtaget inte den människosyn som överenskommelsen ger uttryck för.

Annons
X

Det är därför glädjande att Folkpartiet tydligt visar att man står fast vid en liberal och human politik för papperslösa flyktingar. I Folkpartiets nyligen presenterade partiprogramsförslag går att läsa att: ” Även om invandringen är reglerad lever många människor utan tillstånd i Sverige, så kallade papperslösa. Att de vistas här utan tillstånd gör inte att de saknar de grundläggande mänskliga rättigheter som tillkommer alla.”

Det nya partiprogramsförslaget visar med all önskvärd tydlighet att Folkpartiet till skillnad från Moderaterna står upp för en fri invandring. På samma gång uppmanar Jan Björklund migrationsministern att stå fast vid den överenskommelse som regeringen ingått med Miljöpartiet.

Att Billström inte tycker som regeringen är uppenbart, ursäkter till trots. Folkpartiets företrädare borde även i framtiden trycka på den liberala migrationspolitik som finns i överenskommelsen. Det är glädjande att Folkpartiet tar ställning och vår förhoppning är att man inte heller i framtiden kommer stå tysta införa Billström och Moderaternas politik.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  BENNY LINDHOLM

  ordförande Liberala studenter

  HANNA HÅKANSON

  vice ordförande Liberala studenter

  JONATAN MACZNIK

  migrationspolitisk talesperson Liberala ungdomsförbundet

  Mer debatt om de papperslösa:

  Annons
  Annons
  X

  Migrationsminister Tobias Billström (M).

  Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X