Billström är så generös

Under strecket
Publicerad
Annons

Annika Billström känner att det börjar blåsa kallt och hon försöker nu alltmer skylla ifrån sig om införandet av biltullar. På senare tid hävdar hon att det var ”kommunalrådet i Kalix” (Peter Eriksson, mp) som beslutade om biltullar i Stockholm.
Så bekvämt. Men Billström förtränger att det är hon själv som äger frågan. Hon lovade före valet att trycka på ”nej”-knappen i Stockholms fullmäktigesal när biltullarna skulle upp för avgörande. Nu sätter hon sitt eget pekfinger på ”ja”-knappen. Men var man sätter sitt pekfinger är man själv ansvarig för.
I morgon, onsdag, behandlar borgarrådsberedningen i Stockholm ett förslag från Annika Billström om att alla partier i Stadshuset ska bilda en genomförandegrupp för biltullarna. Det låter bra. Nu ska alla få vara med. Dock ska gruppen inte få diskutera om biltullar är bra eller dåligt. Gruppen ska bara få diskutera hur tullsystemet ska konstrueras. Gruppen blir en gisslan åt Billström. Alla partier ska få möjlighet att stå bakom hennes svek.
Generöst.
Folkpartiet kommer inte att delta i Billströms biltullsutredning. Vår plats kan därmed disponeras av de partier som vill genomföra biltullssystemet. Vi lovade att medverka till att bygga en ringled, en västlig förbifart av E4:an och en pendeltågstunnel. Om sådana utredningar tillsätts, deltar vi gärna.

Så länge stockholmarna inte fått säga sitt i ett val eller en folkomröstning tänker folkpartiet inte administrera införandet av biltullar. Från folkpartiets sida har vi givit klart besked till Stockholms väljare att vi inte kommer att medverka till införandet av biltullar under innevarande mandatperiod, d v s samma besked som Annika Billström och själv gav före valet. Skillnaden är att vi tänker stå för vårt löfte.

Annons
Annons
Annons