Annons

Bill Gates sa farväl med skämtfilm

Bill Gates är på väg att lämna Microsoft och passade på att säga farväl till branschen på en it-mässa i helgen. Personlig träning med en Hollywoodkändis, inhopp som gitarrist i U2 och en karriär som Hillary Clintons parhäst nämndes som nya karriärer i en kändistät och skämtsam film där multimiljardären får tips av alla från Matthew McConaughey och Bono till Jay-Z och Barack Obama.

Under strecket
Publicerad

Bill Gates ska lämna Microsoft för att ägna sig helhjärtat åt sitt och frugans diverse välgörenhetsprojekt. Men innan han stänger dörren till sin skapelse visade multimiljardären en 45 minuter lång film om sina framtida planer. I filmen jagar en desperat Gates olika kändisar för extraknäck.

Bland annat får han träningstips av skådespelaren Matthew McConaughey som dock inte verkar nöjd med datanördens kroppsbyggnad. Han får också foten av The Daily Shows Jon Stewart som inte vill ha Gates som sidekick bara för att han gjort sig själv arbetslös. Inte heller presidentkandidaten Barack Obama tycks införstådd med Gates storhet och låtsas inte veta vem han är när it-mogulen ringer upp. Motståndaren Hillary Clinton ger också Gates nobben och säger sig inte vara intresserad av honom som kandidatkollega.

Annons
Annons
Annons