Bilköer och kaos i t-banan

I går var det inte lätt att ta sig till jobbet i Stockholm. Som väntat uppstod långa bilköer när sommarens renovering av Söderledstunneln satte igång. De som valde att ställa bilen och ta tunnelbanan fick vänta länge eftersom en del av vagnarna fortfarande är på verkstaden.

Under strecket
Publicerad
Annons

På Ropstens station uppstod kaos när folk försökte tränga sig in i tunnelbanevagnarna. Där gick tågen var tionde minut i stället för var femte, som
det ska vara i rusningstrafik. Connex har lovat att det ska bli fler tåg redan till i dag.
Bilköerna på måndagen var värst söder- och österifrån och spred sig över hela stan under förmiddagen och även på eftermiddagen, då bland annat Götgatan korkades igen. Men i Södra länken flöt trafiken bra under morgonrusningen.

Vägverket hade beslutat att tilllåta viss köbildning genom Södra länken under den tid renoveringen av Söderledstunneln pågår. På den anslutande Essingeleden flöt trafiken utan incidenter.
Köerna uppstod i stället på Skanstullsbron för dem som skulle åka in i Söderledstunneln söderifrån. Värst blev det när tunneln totalstängde i båda riktningarna mellan klockan tio och halv elva på förmiddagen. Men det var förväntade problem.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons