Annons

Bilen som gjuter liv i sportbilsbranschen

Provbilen har en hel del extrautrustning som inte ingår i grundpriset 580 000 kronor. Exempelvis kostar den blå metalliclackeringen hela 20 750 kronor och bilens slutpris är cirka 700 000 kronor.
Provbilen har en hel del extrautrustning som inte ingår i grundpriset 580 000 kronor. Exempelvis kostar den blå metalliclackeringen hela 20 750 kronor och bilens slutpris är cirka 700 000 kronor. Foto: Eric Lund

Sportbilar med jättestarka motorer, breda däck och avancerade tekniska system finns det gott om. Med nya A110 har franska Alpine valt en annan väg – låg vikt, nätta proportioner och fokus på det mest essentiella. Resultatet är lovande på flera sätt.

Under strecket
Publicerad

En färgskärm utgör instrumentering och dess innehåll kan varieras på en mängd sätt. Här syns en variant med vit varvräknare (”950”) och hastighetsmätaren nere till höger.

Foto: Eric Lund Bild 1 av 9
Bild 2 av 9

En svullen portfölj och en ryggsäck – sedan är det fullt under fronthuven. Ett kompletterande men ungefär lika trångt utrymme finns i bilens bakparti, bakom motorn.

Foto: Eric Lund Bild 3 av 9

De runda, små dimljusen är en av flera designdetaljer som hämtats från 1962 års modell.

Foto: Eric LundBild 4 av 9
Foto: Sean Klingelhoefer Bild 5 av 9
Foto: Eric LundBild 6 av 9
Foto: Sean KlingelhoeferBild 7 av 9
Foto: ERIC LUNDBild 8 av 9
Bild 9 av 9

På vardagarna en gråklädd kontorsråtta som slutat hoppas på befordran. På helgerna en festprisse med färgsprakande klädsel som tar täten på dansgolvet.

Annons
Annons
Annons