Hela denna artikel är en annons

Bilen med inbyggd hänsyn

Volvo XC40 är en kompakt SUV som blivit en favorit hos många svenskar. Inte minst för att den är så smidig i staden. Enkel att köra och med mängder av praktisk förvaring gör den vardagen enklare. XC40 är dessutom byggd med extra hänsyn så att den kan upptäcka och bromsa eller väja för gående, joggare och cyklister.

När Volvo XC40 introducerades utsågs den som första Volvo någonsin till Årets bil. En kompakt SUV med Volvos komfort och säkerhet var en kombination som lockade många och XC40 ligger stadigt på topp-tio-listan över Sveriges mest sålda bilar. Den är också Volvos mest populära bil att privatleasa.

Avancerad säkerhet

För mer än tio år sedan introducerade Volvo sitt system med autobroms som man kallade City Safety. Detta system har vidareutvecklats över åren och det som sitter i dagens XC40 är mycket avancerat och kan upptäcka andra fordon, cyklister, gående och även stora djur. Föraren varnas och om hen inte agerar så kan systemet väja och/eller bromsa för att undvika en olycka. Bilen hjälper alltså föraren genom att hålla koll på det som sker utanför bilen.

Enkel privatleasing

Att som privatperson leasa sin bil har många fördelar och är ett av de vanligaste sätten att finansiera bilen. I Volvos privatleasing ingår förutom bilen även service och vägassistans i månadskostnaden. Men den kanske allra största fördelen är att man inte behöver bekymra sig om andrahandsvärde. Istället lämnar du bara tillbaka bilen till handlaren efter tre år. Just nu erbjuder Volvo SUVen XC40 från 2995 kronor per månad.

Privatleasa XC40: Så funkar detExtern länk

Brett utbud av elektrifierade motorer

Till XC40 finns motoralternativ där de flesta bygger på en effektiv och kompakt bensinmotor som kompletterats med olika grader av elektrifiering. Mildhybriderna utnyttjar bromsenergin och lagrar den i ett batteri som driver en elmotor som hjälper till vid start och acceleration. Laddhybriden har ett större batteri som laddas med sladd och där det går att köra 40–50 km på ren eldrift. Dessutom finns XC40 som ren elbil där batteriet räcker till över 40 mils körning på en laddning

Läs mer om Volvo XC40 härExtern länk
Annons
Annons
Annons