X
Annons
X

Bildspel: Ölresa i Danmark

Provsmakning på Vesterbro Bryghus, mitt i Köpenhamn.
Provsmakning på Vesterbro Bryghus, mitt i Köpenhamn. Foto: ANDREAS KARLSSON

Provsmakning på Vesterbro Bryghus, mitt i Köpenhamn.

Foto: ANDREAS KARLSSON Bild 1 av 13

Skovlyst är ett etablissemang med anor. Här har under lång tid funnits mat och dryckesinrättning, och sedan ett knappt decennium är det hemvist för bryggeriet med samma namn, där ölen bryggs med inspiration och ingredienser från den omgivande skogen.

Foto: ANDREAS KARLSSON Bild 2 av 13

Kranarna i baren på Skovlyst är kopplade direkt till tankarna i lagringskällaren, vilket innebär att det aldrig blir något avbrott för att nya fat ska kopplas in.

Foto: ANDREAS KARLSSON Bild 3 av 13

Man avslutar knappast en rundtur till danska mikrobryggerier tomhänt.

Foto: ANDREAS KARLSSON Bild 4 av 13

Mikrobryggeriet Nörrebro Bryghus har såväl egen bar som restaurang. Ett tiotal egna sorter fyller kranarna och varje sort har sin egen symbol (som den på lampan), med färgkoder för smaken.

Foto: ANDREAS KARLSSON Bild 5 av 13

Provsmakning ihop med klassisk pubmat på Vesterbro Bryghus, mitt i Köpenhamn.

Foto: ANDREAS KARLSSON Bild 6 av 13

Stronzo är en kaxig uppstickare och ett av de senaste tillskotten på den danska mikrobryggerimarknaden. Här slår grundaren och bryggmästaren Kristian Strunge upp en öl för provsmakning.

Foto: ANDREAS KARLSSON Bild 7 av 13

Mikrobryggeriet Nörrebro Bryghus har såväl egen bar som restaurang. Ett tiotal egna sorter fyller kranarna och varje sort har sin egen symbol, med färgkoder för smaken.

Foto: ANDREAS KARLSSON Bild 8 av 13

Bryggmästare Casper Møller hälsar välkommen till Skovlyst.

Foto: ANDREAS KARLSSON Bild 9 av 13

Begränsade upplagor av specialöl är populärt bland entusiaster. Inför sommaren 2012 tar bryggmästare Casper Møller fram ett öl med svartvinbärssmak, inspirerat av belgiska motsvarigheter.

Foto: ANDREAS KARLSSON Bild 10 av 13

Ölmakarna på Skovlyst hämtar inspiration och ingredienser från skogen. Som besökare får man under en provsmakning inte bara stifta bekantskap med själva ölet, utan också dessa viktiga ingredienser.

Foto: ANDREAS KARLSSON Bild 11 av 13

Kranarna i baren på Skovlyst är kopplade direkt till tankarna i lagringskällaren, vilket innebär att det aldrig blir något avbrott för att nya fat ska kopplas in.

Foto: ANDREAS KARLSSON Bild 12 av 13

Stronzo är en kaxig uppstickare och ett av de senaste tillskotten på den danska mikrobryggerimarknaden. I en lagerlokal i trendiga Köttbyen i Köpenhamn gör de sitt öl och marknadsför med reklam som sticker ut.

Foto: ANDREAS KARLSSON Bild 13 av 13
Annons
X
Annons
X
Annons
X