Bildhantering på tur

Nokia går i fronten för utveckling av bild i mobiltelefon. Och då handlar det om vad konsumenten gör med bilden efter att den är tagen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Redan i dag är Nokia störst i världen när det gäller att producera digitalkameror. Miljoner säljs genom företagets kameramobiler, men få tillverkare har börjat fundera på vad konsumenterna ska göra med bilderna. Nokia är långt framme redan och har kommit med en hel del produkter.

En är bildramen som kan ta emot bilder från mobiltelefonen antingen via IR eller mms. Det betyder att du kan ställa fotoramen på mormors nattduksbord, köpa henne ett kontantkort och sedan börja skicka bilder direkt till bildramen som hon sen kan titta på.
Just hanteringen av bilder efter att bilden är tagen är viktig, i dag ses 99,5 procent av bilder som tas med en mobilkamera i mobildisplayen, men inom kort kommer andra lösningar.
Nokia har tillsammans med HP en skrivare där bilden kan skickas via bluetooth eller IR till skrivaren som sedan skriver ut bilden på fotopapper. Dessutom har man startat samarbete med Kodak om fotoautomater där du kan sätta in ditt minneskort från mobilkameran och köra ut bilderna på papper.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons