Bilderna inifrån världens lyxigaste hotell

Umaid Bhawan Palace i Jodhpur, Rajasthan.
Umaid Bhawan Palace i Jodhpur, Rajasthan. Foto: Tajhotels.com

Hur är det att bo som en kunglighet? Checka in på Umaid Bhawan Palace, ett indiskt palats som delvis fungerar som hotell och nu rankas som världens bästa av resesajten Tripadvisors användare. Kika in här!

Publicerad
Annons

Umaid Bhawan Palace byggdes till Maharaja Umaid Singh Ji 1928 och är det sista stora palatset som byggts i Indien, ritat av den brittiska arkitekten Henry Vaughan Lanchester. Det tog femton år att färdigställa palatset som skulle ersätta Jodphurs tidigare palats Mehrangarh Fort. 1943 stod det gula palatset av sandsten klart, och det blev ett av de största privatägda husen i världen med sina 347 rum och drygt 100 000 kvadratmeter mark, inklusive en vacker trädgård. Förutom en symbol för staden skulle det också ge jobb åt tusentals människor i den svåra tid som rådde med svält och torka. Tidigare fungerade palatset enbart som kunglig bostad men i dag är det indelat i tre delar; bostad åt kungafamiljen, hotellet och ett museum som fokuserar på kungafamiljens liv.

Tripadvisor beskriver gästerna hur de har blivit behandlade som kungligheter och berömmer den vackra arkitekturen – "en dröm som blivit verklighet". Superlativen haglar över servicen, det fantastiska landskapet och den otroliga gästvänligheten. När du checkar in på Umaid Bhawan Palace välkomnas du med trumpeter och trummor, precis så som kungligheter blir välkomnade på traditionellt indiskt vis. Varje sällskap har en egen personlig butler som bland annat kan ta en på en tur i häst och vagn genom den magnifika trädgården där påfåglar spatserar i blomsterprakten.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons