Annons
X
Annons
X

Bilderna inifrån världens lyxigaste hotell

Hur är det att bo som en kunglighet? Checka in på Umaid Bhawan Palace, ett indiskt palats som delvis fungerar som hotell och nu rankas som världens bästa av resesajten Tripadvisors användare. Kika in här!

Umaid Bhawan Palace i Jodhpur, Rajasthan.

Foto: Tajhotels.com Bild 1 av 2

Bankett 1944, där det fanns plats för 300 personer.

Foto: Bruce Adams/Collect/REX Bild 2 av 2

Bild 1 av 5

[object Object]
Umaid Bhawan Palace i Jodhpur, Rajasthan. Foto: Tajhotels.com

Palatset ordnade jobb åt tusentals

Bankett 1944, där det fanns plats för 300 personer. Foto: Bruce Adams/Collect/REX

Umaid Bhawan Palace byggdes till Maharaja Umaid Singh Ji 1928 och är det sista stora palatset som byggts i Indien, ritat av den brittiska arkitekten Henry Vaughan Lanchester. Det tog femton år att färdigställa palatset som skulle ersätta Jodphurs tidigare palats Mehrangarh Fort. 1943 stod det gula palatset av sandsten klart, och det blev ett av de största privatägda husen i världen med sina 347 rum och drygt 100 000 kvadratmeter mark, inklusive en vacker trädgård. Förutom en symbol för staden skulle det också ge jobb åt tusentals människor i den svåra tid som rådde med svält och torka. Tidigare fungerade palatset enbart som kunglig bostad men i dag är det indelat i tre delar; bostad åt kungafamiljen, hotellet och ett museum som fokuserar på kungafamiljens liv.

Annons
X
Annons
X

Lobbyn i Umaid Bhawan Palace.

Foto: imagebroker/Alamy Bild 1 av 1

Bild 2 av 5

"Vi välkomnades med trumpter och trummor"

[object Object]
Lobbyn i Umaid Bhawan Palace. Foto: imagebroker/Alamy

Tripadvisor beskriver gästerna hur de har blivit behandlade som kungligheter och berömmer den vackra arkitekturen – "en dröm som blivit verklighet". Superlativen haglar över servicen, det fantastiska landskapet och den otroliga gästvänligheten. När du checkar in på Umaid Bhawan Palace välkomnas du med trumpeter och trummor, precis så som kungligheter blir välkomnade på traditionellt indiskt vis. Varje sällskap har en egen personlig butler som bland annat kan ta en på en tur i häst och vagn genom den magnifika trädgården där påfåglar spatserar i blomsterprakten.

Annons
X
Annons
X

Zodiakpoolen.

Foto: Tajhotels.com Bild 1 av 1

Bild 3 av 5

Världens vackraste inomhuspool

[object Object]
Zodiakpoolen. Foto: Tajhotels.com

**Umaid Bhawan Palace **har flera pooler – utomhus och inomhus – och Zodiakpoolen sägs vara en av världens vackraste inomhuspooler. Golvet är dekorerat med olika stjärntecken och här brukade drottningen bada tillsammans med sina kvinnliga vänner för att få en stunds avskildhet.

– Det är vårt hem, och vi vill behandla hotellgästerna som om det vore våra egna gäster, säger Maharaja Gaj Singh till India Today, som bor i den kungliga delen på Umaid Bhawan Palace.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  X
  Annons
  X

  Sviterna är i art déco- stil och varje svit har sin egen unika design.

  Foto: imagebroker/Alamy Bild 1 av 1

  Bild 4 av 5

  Lyxa loss i drottningens svit

  [object Object]
  Sviterna är i art déco- stil och varje svit har sin egen unika design. Foto: imagebroker/Alamy

  **Palatset har totalt ** 347 rum, av dem används 64 till hotellrum och sviter. Sviterna är väldigt påkostade och har bland annat sitt eget privata spa. Varje svit har sitt eget färgtema, en altan med panoramautsikt över de vackra trädgårdarna och givetvis ingår det tillgång till room service 24 timmar om dygnet. Det finns flera olika typer av sviter och den lyxigaste är Maharani-sviten på 450 kvadratmeter där det finns bland annat ett privat yogarum och en matsal med plats för tio personer. Sviten var ursprungligen byggd till drottningen och Maharani betyder just drottning. Det billigaste rummet kostar drygt 8 000 kronor per natt, och Maharani-sviten går loss på lite över 100 000 kronor.

  Annons
  X
  Annons
  X

  Förberett för en ceremoni.

  Foto: Taj Hotels Bild 1 av 1

  Bild 5 av 5

  Kändistätt

  [object Object]
  Förberett för en ceremoni. Foto: Taj Hotels

  När palatset började byggas kallades det för Chittar Palace på grund av placeringen på Chittar Hill, den högsta punkten i Jodhpur. Den höga placeringen gör att palatset har en enastående utsikt över hela staden.
  2006 öppnade Taj Hotels Group upp dörrarna till det häpnadsväckande hotellet, och det blev snabbt en favorit bland celebriteter.

  **Skådespelerskan Elizabeth Hurley **– kanske mest känd för att ha varit tillsammans med Hugh Grant – gifte sig med sin indiske ex-make Arun Nayar här. Andra som tillbringat några nätter här är Angelina Jolie, Brad Pitt, Bill Gates och supermodellen Naomi Campbell.

  Vill du läsa fler liknande artiklar? Följ SvD Perfect Guide på Facebook!

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X