Unika bilder inifrån världens mest slutna land

Nordkorea är ett av världens mest isolerade länder och insynen i landets inre liv är starkt begränsad.
Väldigt få utomstående har fått en glimt av landet och mycket få ickestatligt sanktionerade bilder har tagits där. Fotografen David Guttenfelder har lyckats förhandla sig till en rörelsefrihet i landet som få andra fotografer har fått och har gjort fler än 40 resor till Nordkorea. Hans bilder har belönats i den stora internationella fototävlingen World Press Photo.

Under strecket
Publicerad
Annons

Nordkoreanska officerare tar plats nedanför ett podium där Nordkoreas ledare Kim Jong Un och andra militära och politiska ledare hälsar dem inför minnet av den bortgångne Kim Jong Il:s 70 årsdag. Bilden togs vid Kumsusanpalatset i landets huvudstad Pyongyang, den 16 februari 2012.

Skymning i Pyongyang, Nordkoreas huvudstad. Enligt en folkräkning som gjordes år 2008 har staden fler än 3 miljoner invånare. Staden, som 1938 bara hade 235000 invånare, drabbades svårt av kriget mot den japanska ockupationen och av inbördeskriget mellan Nord- och Sydkorea. Med början på 1950-talet byggdes staden snabbt upp med hjälp av Sovjetunionen.

Annons
Annons
Annons