Annons

MonosBilder av sönderfall i ett gerillaläger

Någonstans i Sydamerika (kanske) utspelar sig denna dramathriller där ungdomar i en  gerillarörelse befinner sig i fara.
Någonstans i Sydamerika (kanske) utspelar sig denna dramathriller där ungdomar i en gerillarörelse befinner sig i fara. Foto: Albin Wesley/Nonstop

Hormoner, leda och känsliga avtryckarfingrar blir till en explosiv cocktail i en film som skildrar åtta ungdomar i en rebellgrupp. Musik och bild är snygga. Men det saknas djup.

Under strecket
Publicerad
Foto: Albin Wesley/Nonstop

Som gerillasoldater har de alla tilldelats varsitt smeknamn, eller alias. De heter Vargen, Hunden, Smurfen, Rambo, och så vidare. En av de unga tjejerna heter faktiskt Svenskan (Sueca); skälet är oklart. Liksom mycket annat.

Vi vet till att börja med inte riktigt var vi befinner oss. Troligen någonstans i Sydamerika. Regissören är brasiliansk, men språket är spanska. Colombia? Kanske, kanske inte. Just ingenting om bakgrunden till den väpnade kampen mot det obekanta landets regering framkommer. Man talar inte ideologi, man försöker hålla sig och sin mjölkkossa vid liv – och sin amerikanska gisslan under kontroll. Det går sådär.

Annons
Annons
Annons