Hela denna artikel är en annons

Bibb Instruments tumörborr når aktiemarknaden

Medicinteknikbolaget Bibb Instruments är nu redo för en notering. På en investerarlunch hos Aktietorget presenterar bolagets vd Fredrik Lindblad Bibbs patenterade teknologi.

Bibb Instruments är ett lundabolag som tagit fram en familj av engångsinstrument för Biopsitagning. Bolaget grundades 2013 av Dr Charles Walther efter att han vann Tv4 programmet ”Uppfinnarna” med sin borrfunktion.

Produkterna bygger på den egenutvecklade EndoDrill®-teknologin som innebär att man borrar in i vävnaden istället för att använda en tång. Borren möjliggör att det går att säkerhetsställa diagnos tidigt även vid djupa cancertumörer som man annars inte kommer åt med andra biopsimetoder. Vid randomiserad studie gav Bibb Instruments biopsiprodukt en större total biopsi och större andel djup vävnad utan att några komplikationer inträffade.

Det första Instrumentet EndoDrill® GI Upper, för provtagning av magsäckstumörer, är klinisk testad på 60 patienter på flertalet sjukhus i Sverige.  Utöver GI Upper så finns 4 ytterligare engångsinstrument baserade på EndoDrill®-teknologin under utveckling.

Erbjudandet omfattar högst 2 225 000 aktier vilket motsvarar drygt 13 miljoner kronor. Aktien ska noteras på Aktietorget och första handelsdag är beräknad till 27:e oktober. Värderingen är 35 miljoner kronor pre-money.

Fakta om artikeln:

Denna artikel är sponsrat innehåll framtaget av externa skribenter inom ramen för SvD Börsplus partnerskap med Aktietorget. Vid frågor om innehållet, kontakta:

media@finwire.se

Annons
Annons
Annons