Recension

BeyoncéBeyoncé slåss om tronen

Beyoncé på scen i Chicago.
Beyoncé på scen i Chicago. Foto: ROBIN HARPER
Under strecket
Publicerad
Annons

Det borde egentligen vara omöjligt att hålla ett släpp på den här nivån hemligt, men utan minsta förvarning dök det i dagarna upp ett helt färskt album från Beyoncé Knowles-Carter. Detta lilla pr-knep, som motsägelsefullt nog går ut på att inte göra någon pr alls innan, prövades redan i januari i år då David Bowie plötsligt var tillbaka med nytt material, ackompanjerat av en video som direkt cirkulerade på chockade, sociala medier. Men Bowie, i all ära, står inte på toppen av sin karriär, medan Beyoncé måste vara betydligt mer bevakad av fotografer och fans.

Somliga hade antagligen klurat ut vad som var i görningen, men det som är mest spektakulärt med detta hennes femte album, är att det finns
fjorton stycken videor inspelade, en till varje spår. Vilket väl inte kan ses som något annat än ett försök att gå på knockout i den drottningkamp som hon utkämpar mot Lady Gaga, Katy Perry, Rihanna och nu även Miley Cyrus. Och tricket verkar ha gått hem, enligt Billboard hade albumet sålt i 430 000 digitala kopior, efter bara den första dagen. Några dagar senare är siffran den dubbla.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons