BirdBevingad budgetkrog bjuder stora smaker

Bird är en avslappnad, liten och egensinnig stjärna på den stockholmska kroghimlen. Smakmodiga kockar lyckas med konststycket att förena balans och kreativitet under ett och samma flygande tema.

Under strecket
Publicerad

På Bird serveras bara fågel.

Foto: Tomas Oneborg

Lokalen är liten med få platser och utan möjlighet att boka bord.

Foto: Tomas Oneborg
Annons

Bara tanken är lite märklig. En krog som valt att helt ägna sig åt fågel. Man tänker torra bröstfiléer, kladdiga lår – chicken nuggets.
Vi kunde inte ha haft mer fel.

Birds lokal är mysig, spartansk – och trång. Bordsbokning erbjuds ej och då den lilla baren också utgör en väsentlig andel av ställets få matplatser, får väntande snällt hänga i ett hörn eller stå rätt upp och ner i den smala passagen där servitören vänligt ursäktande ideligen klämmer sig förbi. Men det är värt att vänta.
Menyn är kort och i stort baserad på fågel – ändå bjuds förvånande stora smakupplevelser.

Annons
Annons
Annons