Annons
X
Annons
X

Betsson ansöker om tysk licens

Betsson avser ansöka om spellicens i Tyskland så fort det blir möjligt. Mot bakgrund av detta deklarerar Betsson nu för historisk skatt på sportspel och betalar in cirka 113 miljoner kronor till den tyska staten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Av Direkt
Foto: Sören Andersson/TT

**Beloppet avser perioden **juli 2012 till december 2015. 8,7 miljoner kronor avser det fjärde kvartalet 2015 och resterande utgör ett engångsbelopp avseende tidigare kvartal. Framgent avser Betsson att månatligen deklarera för tysk spelskatt.

"Betsson bedömer alltjämt att skattskyldighet inte föreligger men väljer att deklarera för att inte särbehandlas negativt i en kommande licensprocess", står det vidare och Betsson avser att rättsligt pröva frågan om huruvida skattskyldighet gäller för bolaget.

**Betsson bedömer att **den tyska spelmarknaden för internetspel kan komma att bli en av de största i Europa och avser därför att ansöka om en spellicens i landet.

Annons
X

"Tyskland har ännu inte givit ut några licenser och antalet licenser är maximerat till 20 stycken, men Betsson bedömer att spellicenser kommer att ges ut i framtiden även om ingen tidplan kommunicerats för detta", står det även.

Annons
Annons
X
Foto: Sören Andersson/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X