Betalspel ersätter TV4:s dagsåpor

Under strecket
Publicerad
Annons

På måndagen startade ”Ordjakten” - och på SvD-redaktionen plingade telefonen varm under sändningen. ”Rena skojeriet”, utbrast en upprörd SvD-läsare som ringt och ringt betalsamtal till tittartävlingen och bara kommit fram till en telefonsvarare: ”Men då får de väl mer i kassan.”
På tisdagen skulle det ha varit premiär för ”Pussel”, men ”på grund av tekniska problem” (med telefonin) sköts programstarten till onsdagen.
Varje vardag brukar vara den andra lik när man tittar på de stora svenska kanalernas för- och eftermiddagstablåer. Men även den lilla men stabila och trogna gruppen dagtittare - pensionärer, arbetslösa, föräldralediga, deltidsanställda, skiftarbetare, skollediga och så vidare - suktar efter något nytt.

Till våren har TV4 gjort en ommöblering. Amerikanska snackshowdrottningen Oprah Winfrey är tillbaka för att ta itu med verkliga människors smuts, problem och ambitioner. TV4:s egenproducerade vardagsputtriga matlagningsprogram ”Köket” ska byta namn och stil. Komeditimmen ska locka efter
plugget-tittare. Men det serveras en mindre dos av såpornas eviga kärlekskuckel och maktmuckel.

Annons
Annons
Annons