Betala själv ger snabb vård

Hasse Engström har haft samma läkare hela vårdtiden och när han väl bestämde sig för operation behövde han bara vänta några veckor. Men så har han också fått stå för notan själv och betala ingreppet ur egen ficka.

Under strecket
Publicerad
Ingreppet och den fyra dagar långa vårdtiden på Sophiahemmet i Stockholm  kostade 80 000 kronor - väl värt pengarna, tycker  Hasse Engström.

Ingreppet och den fyra dagar långa vårdtiden på Sophiahemmet i Stockholm kostade 80 000 kronor - väl värt pengarna, tycker Hasse Engström.

Annons

Hasse Engström, 62, är ingen förespråkare av gräddfiler i vården. Han har alltid tyckt att sjukvården ska vara lika för alla. Privata sjukförsäkringar har han sagt nej till av ideologiska skäl. Han trodde inte de behövdes. Inte förrän han fick sin cancerdiagnos. Då tvekade han inte att betala för att slippa vänta och inte veta ”vem som skulle skära i honom” när det väl blev dags.
– Jag ville ha det gjort och så fick jag sånt förtroende för läkaren. Det var en stor trygghet att ha samma läkare under hela vårdtiden, säger han när vi träffas utanför Sophiahemmet, fyra dagar efter prostataoperationen.

Hasse Engström har just skrivits ut från sjukhuset och hustrun Eva-Britt har kommit in från Ekerö för att hämta hem honom. Han är uppspelt och oerhört lättad över att det hela är över. Personalen var toppen, alla tog i hand och presenterade sig och maten var ”rena lyxhotellet” med förrätt och huvudrätt, säger han.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons