Besvären i tågtrafiken fortsätter

Det senaste dygnet har över tusen passagerare evakuerats från X2000-tåg på Södra Stambanan. Ett av tågen de evakuerades till gick också sönder - och passagerarna fick byta tåg igen.

Sen lunchtid kan tågen rulla på som vanligt. Men det blir förseningar dygnet ut.

Under strecket
Publicerad

Vid 9-tiden i morse gick ett X2000-tåg sönder nära Tranås och passagerarna var tvungna att evakueras. Tåget körde på sträckan Stockholm-Malmö och all trafik stoppades i båda riktningarna medan tåget evakuerades.

Foto: MIKAEL FRITZON / SCANPIX

Vid 9-tiden på onsdagsmorgonen gick ett X2000-tåg sönder nära Tranås och passagerarna var tvungna att evakueras. Tåget körde på sträckan Stockholm-Malmö och all trafik stoppades i båda riktningarna medan tåget evakuerades.

Foto: MIKAEL FRITZON / SCANPIX

Passagerarna i ett X2000-tåg i Gistad, ett par mil öster om Linköping, väntar på att föras över till ett extra tåg på spåret bredvid. Tre tåg blev stående på tisdagen i Östergötland på spåret från Malmö till Stockholm, på grund av skada i en kontaktledning.

Foto: LASSE HEJDENBERG / SCANPIX
Foto: SCANPIX

Dryga förseningar på Stockholms centralstation. Edith Lagercrantz och Karin Lagercrantz väntar på sitt försenade tåg.

Foto: LARS PEHRSON

Dryga förseningar på Stockholms centralstation.

Foto: LARS PEHRSON

Dryga förseningar på Stockholms centralstation.

Foto: LARS PEHRSON

Karin och Edith Lagercrantz blir bjudna på pepparkakor.

Foto: LARS PEHRSON
Annons

Den skadade kontaktledningen som revs ner i går vid lunchtid mellan Norrköping och Mjölby fortsätter att ställa till med stora besvär i tågtrafiken.

Och samtidigt som ledningen lagats blev det återigen totalstopp i tågtrafiken mellan Malmö och Stockholm när ett X2000-tåg körde på ett isblock och gick sönder vid Tranås. De 250 passagerarna fick evakueras.

Annons
Annons
Annons