”Besparingar på bistånd räddar liv i Sverige”

Hur kan de rödgröna partierna försvara att man använder svenska skattemedel till att indirekt sponsra terrorism, antisemitism och förföljelse av homosexuella i utlandet? Vi vill minska biståndsbudgeten för att reparera de hål i välfärden som regeringen skapat, skriver SD-politikerna Mattias Karlsson och Oscar Sjöstedt.

Under strecket
Publicerad

Mattias Karlsson och Oscar Sjöstedt.

Foto: Riksdagen
Annons

I dagens Sverige nekas funktionsnedsatta barn sin rätt till assistans, svårt sjuka människor dör i onödan på grund av vårdköer, gamla lämnas utan omsorg, hemlösa riskerar att frysa ihjäl, terrorister och våldsverkare hotar oskyldiga medborgares liv utan att rättsväsendet förmår att stoppa dem. För att kunna komma tillrätta med dessa problem och minska lidandet i vårt land krävs – i synnerhet nu när lågkonjunkturen nalkas – prioriteringar på många områden, även inom ramarna för bistånd.

Biståndsminister Isabella Lövin (MP) och den regering hon sitter i har möjliggjort att biståndspengar gått till så kallade demokratiprojekt som inte utretts tillräckligt. Dessa demokratiprojekt har i vissa fall visat sig sprida direkt antidemokratiska och ibland även antisemitiska budskap, sådant är oacceptabelt.

Annons
Annons
Annons