Annons

Besöksstopp införs på Stockholms äldreboenden

Stockholms stad har beslutat att införa ett besöksstopp på äldreboenden.
Stockholms stad har beslutat att införa ett besöksstopp på äldreboenden. Foto: Pontus Lundahl/TT

Coronasmittan har spridit sig till Stockholms äldreboenden. Staden har därför beslutat att införa ett besöksstopp. Det framgår av ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Flera fall av coronasmitta har konstaterats på Stockholms stads äldreboenden – både bland personal och de äldre. Det skriver Stockholms stad i ett pressmeddelande.

”Med anledning av det har finansborgarrådet, efter dialog med äldreborgarrådet, aktiverat stadens krisledningsnämnd som fattat beslut om besöksstopp,” skriver staden.

Beslutet innebär att inga besök på äldreboenden får göras av utomstående eller anhöriga, med undantag för äldre som är i livets slutskede eller har andra särskilda behov.

”Vi har stor förståelse för att beslutet om besöksstopp påverkar många äldre och anhöriga som vill träffa sina nära och kära. Fokus i nuläget måste dock vara att i största möjligaste mån skydda sårbara personers hälsa,” skriver Stockholms stad.

Enligt staden kommer den göra allt för att underlätta kommunikationen mellan anhöriga och boendet.

Krisledningsnämnd, som fattat beslut om besöksstopp, utgörs av Stockholms stads borgarråd. Nämndens huvuduppgift är att fatta strategiska beslut vid extraordinära händelser. Krisledningsnämnden har därför möjlighet att ta över hela eller delar av andra nämnders ansvarsområden för att kunna omfördela resurser och effektivisera hanteringen av en extraordinär händelse, skriver Stockholms stad i pressmeddelandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons