Annons
X
Annons
X

”Besökarna fick ingen information”

Isabella Ostojic och hennes barn befann sig i Skånes djurpark samtidigt som vargarna gick lösa i området. Enligt henne fick besökarna ingen information om det som hade hänt.

Till höger en bild på vargar i Skåne djurpark tagna under fredagen.
Till höger en bild på vargar i Skåne djurpark tagna under fredagen. Foto: TT/SCANPIX VIDEO (ARKIV), SUZANNE SIMONSSON

ISABELLA OSTOJIC MED FAMILJ BEFANN SIG I SKÅNES DJURPARK NÄR VARGARNA GICK LÖSA I OMRÅDET

Isabella Ostojic besökte djurparken med sina två barn och några vänner i lördags. Efter att ha tittat på sälarna vid elvatiden på förmiddagen ville sällskapet även se på vargarna.

– Vargarna var mycket oroliga. De sprang runt i jättefart, hoppade två meter upp i luften, bet i staketet och i stolparna.

En viltvårdare kom förbi då frågade Isabella Ostojic om det var något fel med djuren. Enligt henne sade vårdaren att det inte var någon fara alls.

Annons
X

– Han sade att de kollar staketet varje dag och att vargarna inte skulle kunna ta sig igenom på en dag.

Barnen tyckte att det var spännande att titta på vargarna så sällskapet var kvar på platsen ett tag. Sedan gick de vidare för att fika och titta på andra djur.

– När vi kom till kronhjortarna var klockan cirka halv tre på eftermiddagen. Vi såg då två viltvårdare som sprang runt och såg förvirrade ut. Jag frågade om någonting var på tok, de sade att något har hänt men att det inte var någon fara för oss men för renarna.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Vid det laget befinner sig sällskapet ganska nära utgången. Isabella Ostojic säger att de hör flera skott och möter sedan en man i en bil. När mannen kommer ut har han med sig ett gevär.

  – Han sade att vargar var lösa, men han sade inte hur många. Barnen blev ganska rädda. Mannen sa även att det var bäst om vi gick därifrån.

  Isabella Ostojic berättar att hon såg vargar på området flera gånger. En av dem gick emot henne och hennes barn, men kronhjortarna var emellan och vargen vände.

  – Vi gick mot utgången och där stod det en del folk. Inte heller då fick vi någon information om vad det var som hade hänt. Alla som stod där berättade att de såg varg.

  Isabella Ostojic är kritisk till hur djurparken hanterat det inträffade. Hon tycker att besökarna borde fått information och hon tillbakavisar ledningens uppgifter om att man ska ha utrymt området.

  – Det kändes som att de inte hade någon handlingsplan. Man tänker inte på att sådana saker händer, men det kan hända.

  Johan Lindström, som är djurförman på Skånes djurpark, säger att personalen åkte runt i området och uppmanade alla att lämna djurparken eftersom läget var akut.

  Enligt honom vägrade några besökare lämna området.

  – Det är någonting som vi måste diskutera, säger han.

  Johan Lindström säger att djurparken har åtgärdsplan som ska sättas in i samband med den typen av händelser men att det inte fungerade fullt ut i lördags.

  – Vi ska titta på om vi kan förmedla informationen på bättre sätt.

  Johan Lindström hävdar att det aldrig var någon fara för besökarna.

  Annons
  Annons
  X

  Till höger en bild på vargar i Skåne djurpark tagna under fredagen.

  Foto: TT/SCANPIX VIDEO (ARKIV), SUZANNE SIMONSSON Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X