Annons

Berusad på maskrosvin?

Gustav Fridolin. Bygger enligt egen uppgift Sverige. Varför inte? Vad skulle egentligen kunna gå fel?
Gustav Fridolin. Bygger enligt egen uppgift Sverige. Varför inte? Vad skulle egentligen kunna gå fel? Foto: Kicki Nilsson/TT

De slokar för tillfället i opinionen, maskrosorna. Men i helgen möts de för kongress för att debattera och diskutera. Och ingen kan som Miljöpartiets medlemmar tänka utanför boxen. Vi listar några gröna godbitar.

Under strecket
Publicerad
Här skulle man, med lite grön fantasi, kunna ställa frågorna om klimatmedvetenheten på resenären. Fel svar skulle kunna bestraffas med en elstöt.
Här skulle man, med lite grön fantasi, kunna ställa frågorna om klimatmedvetenheten på resenären. Fel svar skulle kunna bestraffas med en elstöt. Foto: CYNTHIA BOLL / TT

2015 föreslog en medlem att ”nöjesflygandet måste bli tråkigare”. Det man inte kan förbjuda, kan man läxa upp: ”Som det kan kännas att möta en barsk amerikansk gränspolis för att få komma in i USA, precis så jobbigt borde det också känna för den som försöker lämna Sverige via flyg från en svensk flygplats”.

Här skulle man, med lite grön fantasi, kunna ställa frågorna om klimatmedvetenheten på resenären. Fel svar skulle kunna bestraffas med en elstöt.

Foto: CYNTHIA BOLL / TT Bild 1 av 4

De här sedlarna och mynten är snart ogiltiga. Det borde politiska idéer om friår också vara.

Foto: Hasse Holmberg Bild 2 av 4

Nya sedlar och mynt, samma gamla dåliga förslag.

Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild 3 av 4

De ser så små och oprövade ut, men skenet bedrar. Underskatta dem inte! Ge dem friheten och ansvaret att välja politisk inriktning för Sverige i allmänna val, så ska ni få se vad de är kapabla till. Kvinnorna klarade ju av det där med rösträtt.

Foto: Jack Mikrut / TT Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons