Annons
X
Annons
X

Berlusconi får åka hem i morgon

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi, som vårdats på sjukhus sedan han blev utsatt för en misshandel i söndags, kommer att lämna sjukhuset i morgon onsdag, uppger hans läkare, Alberto Zangrillo.

Av AFP, TT
(uppdaterad)
[object Object]
Italiens premiärminister Silvio Berlusconi blev attackerad av en man efter ett torgmöte på söndagen. Foto: LIVIO ANTICOLI/AP

– Fysiskt så äter han normalt, om än med viss svårighet. När det gäller hans känslotillstånd så är det fortfarande något oroande. . . men han visar tecken på att hämta sig, sade Zangrillo som också berättade att premiärministern nu har läkarorder på att avhålla sig från alla ”viktiga” offentliga uppdrag de kommande två veckorna.

Berlusconi, som redan ska ha givit besked om att han inte kommer att närvara vid klimatmötet i Köpenhamn senare denna vecka, ska uttryckligen fått order om att ”avstå från alla aktiviteter som skulle exponera honom för publika situationer, för stress”.

Den man som knäckte Berlusconis näsa och slog ut två tänder på honom bad i dag om ursäkt för sitt ”ytliga, fega och överilade” dåd.

Annons
X

Ursäkten ska enligt mannens advokat ha levererats i ett brev till den italienske premiärministern.

Angriparen, som enligt sin far ”varit psykiskt labil sedan har var 18 år”, skriver också i brevet att han ”inte kände igen sig själv” när han kastade den lilla, men tunga, souvenirkyrkan i ansiktet på Berlusconi.

Milano TT-AFP

Annons
Annons
X

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi blev attackerad av en man efter ett torgmöte på söndagen.

Foto: LIVIO ANTICOLI/AP Bild 1 av 5

Slaget träffade i ansiktet på Berlusconi.

Foto: PAOLO BONA/REUTERS Bild 2 av 5

Han fördes bort blödande från ansiktet.

Foto: LIVIO ANTICOLI/AP Bild 3 av 5

Den skadade Berlusconi vårdas nu på sjukhus.

Foto: LIVIO ANTICOLI/AP Bild 4 av 5

Berlusconi höll ett tal till sina anhängare i Milano, innan påhoppet skedde.

Foto: PAOLO BONA/REUTERS Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X